Monday, 25 July 2011

Demo Video For Cupcake Courier

Hi everyone,

Pasti masih ramai yang tak tahu apa itu Cupcake Courier.. Berbagai-bagai pertanyaan yang kami dapat..
 
Ia bukanlah bekas cupcake single tapi ia adalah bekas untuk membawa cupcake dan sesuai untuk  bakers yang selalu mengambil tempahan, membuka bazar, suri rumah, caterer dan sesiapa sahaja yang suka membuat kuih. (macam mangkuk tingkat)

3 tray mudah alih untuk membawa 36 biji cupcakes. Tidak hanya cupcake! anda juga boleh meletakkan pie, tart, kuih cookies, kek, malahan apam dot2 :)

Oleh itu, bagi memberi sedikit gambaran, kami jumpa satu link di Youtube from Craftcompany...
Mari saksikan...


Original link : http://www.youtube.com/watch?v​=BsSCUyoBt5A&feature=related
 Ya jangan lupa kami bakal adakan pertandingan pada bulan Ogos tunggu ya! Hadiah menarik menanti anda...
Kepada yang bertuah anda bakal menerima Cupcake Courier secara PERCUMA.....
Bubye!
TeamCC, 
A.M.A 

Repost: Available For Order

Hi all,

Terima kasih kepada semua supporters yang email, sms and PM us untuk product ini.
Di sini ingin dijelaskan bahawa untuk pesanan dan tempahan hanya warna PINK dan BIRU sahaja.

Sila refer gambar di bawah.

Courtesy:http://www.notquitenigella.com

Courtesy:http://www.notquitenigella.com

Penghantaran pada bulan OGOS! hurry up :)

Klik here to order: ORDER FORM

Kepada yang telah membuat pesanan akan update anda untuk pembayaran deposit. Cupcake courier akan sampai di tangan anda tidak lama lagi.

Sila baca FAQ sebelum anda membuat pesanan untuk info yang lebih.

Pastikan anda melihat video di entri berikutnya :)

TeamCC,
A.M.A


Tuesday, 19 July 2011

Reseller In Sarawak

Salam n Hi to all,

Minggu ni kami akan memfokus lebih kepada entry reseller memandangkan Cupcake Courier akan berada di pasaran tidak lama lagi. Satu penantian yang cukup lama bagi kami. 

 Kali ini kami akan mengenalkan reseller kami jauh dari Bumi Kenyalang. Kami pernah berjumpa beliau sewaktu beliau berada di semenanjung.


Ini bendera negeri SARAWAK



Bertempat di Bintulu. Beliau akan menjaga KESELURUHAN pembelian Cupcake Courier  untuk negeri Sarawak dan juga Brunei.

Mari berkenalan :)

http://facebook.com/ummuljannati

NAMA: PN. MARDHIYAH LIM
Facebook: Ummul Jannati
Email : ummuljannati@yahoo.co.uk
Tel: 086-311469

Scroll ke bawah untuk lihat 'product baking' beliau


Cutes Cuppies.. Yummy!

Kuih Lapis
 
Roti2
Rainbow Cuppies

Macarons

Decorated Cuppies

The Bold-Red Velvet

Jadi anda semua di Sarawak dan Brunei boleh membuat pesanan anda pada Pn. Mardhiyah ya!

Okay jom tengok CC Pink yang bakal dipasarkan...



Berminat? Hubungi kami :)

Dengan membuat pesanan melalui Pn. Mardhiah, rakyat Sarawak dan Brunei dapat menjimatkan kos penghantaran :) Sila hubungi beliau untuk maklumat lanjut.

Terima kasih dan jumpa lagi :)

TeamCC,
A.M.A

Saturday, 16 July 2011

A story lies behind 'Allcupcakestory' deco

Salam and Hi too all,

This is a special entry for our winner in Cupcake Deco Competition during our 
Cupcake Courier Pre-Launch Day!




Menarik kan?

 TeamCC telah diberitahu Cik Laila (Allcupcakestory) bahawa beliau mendapat idea untuk membuat tema deko ala-ala pertanian memandangkan majlis yang berlangsung di dalam UPM di mana amat terkenal sebagai universiti pertanian.

Menurut beliau setiap cupcake yang dideko mempunyai cerita yang tersendiri. Ini bergantung kepada pelanggan tersebut. Beliau sangat kreatif  dan anda pasti akan terpegun dengan kreativiti beliau selain rasa yang sememangnya sedap! Boleh jengok website http://allcupcakestory.blogspot.com.

TeamCC sangat kagum dengan usaha beliau yang datang dari jauh kalau tak silap dari Kota Damansara. Sangat terima kasih kepada beliau.



Cik Laila http://allcupcakestory.blogspot.com

Don't hesitate just place your order now!

Oh ya, beliau sangat aktif berbazar jadi anda semua boleh melawat booth beliau di
SUBANG PARADE, 1st Floor, 11.00 pagi  - 9.00 malam atau boleh contact beliau di contact di atas..
Pasti anda berpuas hati. Beliau juga membuat cookis, kek dan lain-lain.... Jom tengok !

Cantik kan!

Comel tak?

3D Cake

Giant Cupcake
Okay sekali lagi tahniah Cik Laila dari Allcupcakestory. Thanks :)

Kawan-kawan yang lain yang tak sempat join next time boleh try ok!
Bye2, x.o.x.o


TeamCC,
A.M.A

Friday, 15 July 2011

The Pre-Launch Day 2011

Salam & Hi,

Mula2 anda perlu tahu kenapa adanya Pre-Launch untuk Bekas Cupcake Courier pada 10 Julai 2011.
Ini adalah sebahagian tanda terima kasih kami kepada semua Fan Bekas Cupcake Courier.
Buat pengetahuan semua kami telah mencapai target jualan pada bulan Jun 2011 yang lepas.
Oleh itu, kami rasa kami patut berkongsi dengan anda semua.

Jom tengok gambar2 sekitar pelancaran..

Display Table and Winner http://allcupcakestory.blogspot.com/

Courtesy from, http://allcupcakestory.blogspot.com/

Logo on Cupcakes! Alia, http://spreadthefrost.blogspot.com

Voting Glass
 
First prize hamper for Deko Cupcake

Winner Cupcake Deko, http://allcupcakestory.blogspot.com/

Gambar2 tetamu, yang telah pulang awal terima kasih atas sokongan anda :)

Ada banyak lagi gambar-gambar kami akan cuba upload kemudian ok!

Selagi lagi jutaan terima kasih pada yang datang begitu juga wakil media dari METRO kerana sudi datang ke majlis ini.

Kepada yang tak sempat datang, terima kasih atas sokongan anda semua yang memberi kata-kata dorongan buat kami!

Kata-kata dorongan dan sokongan.. Thanks a lot guys!
Okay.. Tunggu next post! Selamat berhujung minggu :)


TeamCC,

A.M.A



Thursday, 14 July 2011

3 Days Preparation Before Pre-Launch...

Courtesy:make-your-own-invitations.com

Salam n Hi to all,

Okay to be honest probably if tolak2 mungkin tak cukup 3 hari masa untuk prepare for the launch.. Hampir nak postpone sebab kebetulan ‘Bersih’ pada minggu tersebut. Camne boleh tersama lak..??!

Mula2 kami send invitation on Facebook, book cafĂ©, then list out all the things to buy, pastu hari Jumaat beli barang2…  

Jom tengok apa kami buat:

  • Pagi – Bank & SSM Putajaya*

 (*Info untuk enterprise company SAHAJA anda boleh update atau daftar di sini. Hanya ada satu kaunter sahaja). Tak ramai orang dan agak selesa di sini.

Kebetulan sewaktu nak update SSM kebetulan Menteri Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan datang untuk melawat pejabat di situ.  Siapa tak kenal? Ya, pada mulanya kami pun terpinga-pinga sapa lak yang  datang. Kebetulan ada orang cakap tu la Ayah Dafi.. Oh sekarang baru kenal hee..

YAB Dato’ Sri Ismail Sabri Bin Yaakob, Kami sempat berborak-borak dengan beliau apabila beliau menanyakan beberapa soalan pada kami. Dua kali beliau singgah di tempat kami :)


  •  Petang & Malam - Cetakan kupon dan brochure, pencarian hadiah-hadiah.

    Shop till drop memang sangat2 penat. Pastu stucked in jam about 2 hours and sampai rumah at 1.00 pagi. Memang tak larat dengan road block yang panjang.
Labelling and Goodie Bag
Gift and Freestyle Cupcake Deco
   
  • Lewat pagi - Membungkus 

    Sampai je di rumah stayed back till 5 a.m. just to wrap all the gifts and goodies.  But somehow, bila kita buat sesuatu kita tidak akan rasa burden if we do it sincerely.

    At that time we just hope that yang datang akan berpuas hati dari semua aspek. 

    Tunggu next article k Pre-Launch Day!


    TeamCC,

    A.M.A


Thursday, 7 July 2011

History Cupcake Courier and Why Everyone Should Have One?

Dear all,

Kami baru sahaja hantar invitation kepada press, hopefully mereka akan sudi untuk buat coverage untuk program yang bakal berlangsung Ahad ini.

Sejarah Cupcake Courier and mengapa ia telah direka? Entri ini khas kepada yang belum tahu lagi tentang produk ini. Cupcake Courier@ CC telah dicipta oleh Jennifer Gunn dan produk ini sedang dipatenkan (Tidak boleh diciplak).


Copy from Bnet.com


This is an excerpt from Madison Magazine Online - Australia - April 2008 - 14 Apr 2008,
Oprah anointed The Cupcake Courier one of the ten best innovative products of 2007 - and you know if Opes loves it, you will too.  It comes courtesy of Jennifer Gunn, a passionate baker and mother of two who needed a handy way to bake and take lots of cupcakes from her kitchen to her children's school, parties and functions.  The CC will keep sweet treats fresh for at least one week, holds 36 cupcakes and comes with three adjustable trays that can be removed and used as serving platters.  Available in yellow, blue, pink or green.
Secara ringkas, produk ini telah diperkatakan di dalam racangan Oprah, yang diilhamkan oleh seorang emak kepada dua orang anak di mana memerlukan beliau untuk membawa cupcakes dalam kuantiti yang banyak ke sekolah, parti dan majlis-majlis keraian. CC boleh meletakkan sehingga 36 cupcakes dalam satu masa yang didatangkan khas dengan 3 tray mudah alih selain boleh mengekalkan kesegaran cupcake anda. CC juga boleh digunakan sebagai pinggan hidang pada bahagian tapak.

Xcaye? Jom skodeng :) The-Gadgets-Home-List On Oprah

Selain itu juga produk ni telah feature dalam rancangan TV " Tonight Show with Jay Leno dan juga Good Morning America"

Klik link ini daripada pencipta bekas ini  Video Jennifer Gunn

Salam sayang untuk semua :)


TeamCC,
A.M.A

PERTANDINGAN “DEKO CUPCAKE TERCANTIK”

HADIAH PEMENANG PERTANDINGAN “DEKO CUPCAKE TERCANTIK”



From google image, sorry forget to copy the address


Tempat Pertama:  Voucher diskaun RM 150.00, hamper dan juga entry di halaman blog bekascupcake.blogspot.com
Tempat Kedua: Voucher diskaun RM100.00 dan hamper.
Tempat Ketiga: Voucher ‘Cookie Trays’ dan hamper.

Syarat-syarat “Deko Cupcake Tercantik”


  1.  Terbuka kepada semua yang hadir pada MAJLIS PRA-PELANCARAN Bekas Cupcake @ CUPCAKE COURIER BERSAMA RAKAN FB.  Peserta yang berminat haruslah memberi maklum balas di RSVP yang telah dihantar di Facebook atau komen di bawah entri ini sertakan email anda, selewat-lewatnya pada hari Sabtu, 9 Julai 2011 Jam 5.00 petang.      
  2. Peserta haruslah membawa minimum 4 biji cupcakes yang telah dideko dengan menarik ke majlis pelancaran
  3. Tema bebas dan bergantung kepada kreativiti peserta.
  4. Size Cupcake yang dibenarkan ialah saiz "M" 4cm diameter.
  5. Pihak syarikat berhak menggunakan gambar cupcake untuk tujuan pengiklanan.
  6. Sebarang keputusan adalah muktamad.



Wednesday, 6 July 2011

MAJLIS PRA-PELANCARAN Bekas Cupcake @ CUPCAKE COURIER BERSAMA RAKAN FB

Dear All,

Okay. Inilah masa yang ditunggu-tunggu oleh semua peminat Bekas Cupcakes@ Cupcake Courier.



 PRA-PELANCARAN Bekas Cupcake @ CUPCAKE COURIER BERSAMA RAKAN FB

Tempat: Black Cup Cafe @ UPM sebelah Gate 5
Tarikh: 10 Julai 2011

2.30 ptg – Ketibaan Rakan-rakan FB dan pendaftaran
3.00 ptg – Undian pertandingan  “Deko Cupcake Tercantik”
3.15 ptg – Ucapan alu-aluan dan bacaan doa
3.20 ptg – Ucapan pengarah urusan Paradigma Resources Enterprise
3.30 ptg – Demo Cupcake Courier dan Soal-Jawab bersama Rakan FB
3.45 ptg – Cabutan bertuah dan penyampaian hadiah
4.00 ptg – Penyampaian hadiah pertandingan  “Deko Cupcake Tercantik
4.30 ptg -  Sesi Fotografi
5.00 ptg – Jamuan makan dan bersurai

Pemenang pertandingan “Deko Cupcake Tercantik”

Tempat Pertama:  Voucher diskaun RM 150.00, hamper dan juga entry di halaman blog bekascupcake.blogspot.com
Tempat Kedua: Voucher diskaun RM100.00 dan hamper.
Tempat Ketiga: Voucher ‘Cookie Trays’ dan hamper.

Cabutan Bertuah

Cabutan bertuah akan dibuat bagi memenangi hadiah misteri. Nantikan!!! :)

Goodie Bag

Tiga puluh (30) pendaftaran terawal akan mendapat goodie bag exclusive.
**Sebarang pertanyaan boleh hubungi di Ami 0162228455/Aimi 0195710920 @ Email sahaja di bekascupcake@gmail.com


** Tiada bayaran dikenakan.. JOM MAI RAMAI2!

TeamCC,
A.M.A

Tuesday, 5 July 2011

Discount Exclusive For Follower

Kupon Potongan 5%

 Dear All and Hi,
"A picture is worth a thousand words"
(Sekeping gambar mampu menceritakan lebih daripada beribu-ribu perkataan)
COUPON NO: XXXXXXX - Sila masukkan di 'Order Form' sewaktu membuat pesanan.

  • Hanya sah untuk setiap pembelian dengan bekas cupcake @ cupcake courier sahaja.
  • Potongan 5% akan diberi berdasarkan jumlah keseluruhan pembelian. 
  • Hanya untuk barangan pada harga biasa.
  • Sah sehingga 31st July 2011.
  • Tidak termasuk kos penghantaran.

Ok. Macamana nak dapatkan kupon di atas??

Jom ikut langkah-langkah berikut:
Scroll ke bawah dan tengok di sebelah kiri logo macam gambar kat bawah

Tengok gambar camni kat bawah

Klik pada 'follower' cam dekat anak panah oren tu. Pastu akan keluar tetingkap seperti berikut

Tetingkap Kedua
Kemudian, anda boleh pilih sama ada ingin menggunakan id(email/id pengguna) Google, Yahooo atau Twitter untuk menjadi follower blog kami :)

Okay, done! Tunggu email daripada kami untuk penghantaran kupon tersebut :)

BuBBye!


TeamCC,
A.M.A

Saturday, 2 July 2011

Know Your Reseller in Jb :)


Dear All,

Been a while not updating this blog. To be honest kami memang sangat sibuk sekarang ni. Ms. Aimi is involved in sports and been quarantined for preparation. Ms. Ami went back to hometown in Kelantan for a week and Ms. M currently outstation.

Banyak inquiry yang telah kami dapat dan kami akan cuba reply dalam Sabtu atau Ahad ni. Ada beberapa isu masih pending lagi. Especially yang dah apply untuk jadi tester. Kami sangat hargai pendapat, email, feedback and interest.

For updates,  kami just nak let u guys know that Puan Zaharah will incharge for Johor Bahru market. Jom tengok, ni gambar masa meet di Johor Bahru last week.

Puan Zaharah Posed With CC During Our Meet

Pn. Zaharah ada kedai bunga dan menjual economy pack untuk frozen food seperti produk  Ayamas dan IKS. Kiosk tersebut di hadapan First Lady, Plaza Larkin.  Kepada semua warga Johor Bahru, in order to save your delivery service, you can also self-pickup your order.  

Syukur dan dia setuju untuk menjadi reseller selepas beberapa jam kami berbincang.
But kami belum letakkan Cupcake Courier di sana.  Kami akan update semula apabila product kami available di pasaran.

Tunggu Cupcake Courier di pasaran! Jumpa lagi :)

TeamCC,
A.M.A

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts